Creatief bezig, DIngen maken, Geen categorie, Gräsmark

Binnenwerk

23/08/2015
010

Binnen werk (8 dagen zonder internet) 16 Sept. 2015

De paddenstoelen vinden het heerlijk! Regen! laat de regen maar komen. De uitdrukking:”Ze schieten als paddenstoelen uit de grond”is letterlijk te nemen. In het voorstukje van onze tuin naast de oprit staat het helemaal vol ineens. De beek raast naar beneden en onze put begint weer vol te stromen. Vanaf 30 Juni hadden we weinig water, omdat we zo nodig een plastic bad moesten vullen met 2500 liter water. Binnenwerk genoeg en ik besloot maar met de kabouters te beginnen. Chris had er drie van hun schors ontdaan, en die staan te drogen bij het fornuis. De grote kabouterpalen, waar ik al aan begonnen was, moet ik nog af schilderen. Één daarvan is voor Lodewijk zijn verjaardag, (de man van mijn moeder ) De andere grote kabouterpaal ligt binnen op de keukentafel nu het zo regent. Ons huisje ruikt naar verf maar dat vinden we niet zo erg.

Deze kabouter wordt voor een vrouw die we ontmoetten op ’t midzomerfeest. Er was gelijk een klik tussen ons omdat ze mijn bloemenkrans zo mooi vond. In een opwelling gaf ik haar mijn krans. Ze had een grote camera om haar nek, dus we raakte aan de praat omdat ik zoals jullie weten, ook graag foto’s maak. Ze vertelde dat ze in Gräsmark woonde. We schreven elkaars naam op en werden een paar dagen later facebook vrienden. We nodigden haar uit op de koffie. Toen ze bij ons kwam, zag ze de kabouterpalen staan en bestelde er meteen één. Ze wilde er graag een eekhoorn en een goudvink op hebben. Dat probeerde ik vandaag, maar soms wil het niet in één keer lukken. Ik miste wat energie of de schilder spirit zoals ik het noem. Dan kan je het graag willen, maar als je merkt dat het niet gaat kan je beter stoppen. Wat ik geschilderd had moest drogen. Ons internet lag eruit, want ze zijn met G4 bezig en ons kastje hadden ze naar het adres van Rita gestuurd. Blijkbaar stond er nog iets niet goed in hun computer. We hebben met Net1 gebeld en ze beloofden ons een nieuwe te sturen. Een winterslaap houden kwam even in me op, is nog niet zo’n gek idee van die beer boven in de bergen. Gelukkig hadden we nog een paar geweldige films die we in bed hebben liggen kijken. Met dank aan onze vrienden Dorie en Riennie die ze naar ons opgestuurd hadden. Het fornuisje opgestookt, twee mokken koffie erbij en Piepeloen lag gezellig bij ons op de dekens.

De Films van Steven King waren geweldig, hoe wisten ze dat we daarvan houden vroeg Chris. We zagen ook een documentaire over de eerste voetstappen van de mens in Australië. Hoe de Aboriginals 45.000 jaar geleden al met gereedschappen werkten, en tekeningen maakten op de rotsen. Tussen de films door liet Piepeloen een miauwtje horen, dat ik herkende als zijn:”ik moet plassen” geluidje. Ik zette de deur open en zei:”Ga maar even plassen, mamma gaat niet mee door de regen.” Ik maakte nieuwe koffie met een boterham. Piepeloen kwam al snel weer binnen, hij kreeg wat kattenmelk van mij en installeerde zich weer lang uitgestrekt op bed. De muziek, de natuur en de kleuren waren erg mooi en overweldigend. De gordijnen lekker dicht om de grijze nevel in de tuin, niet te zien door het raam. Het geluid van de regen is bijna niet te horen in ons huisje, omdat het goed geïsoleerd is. Het binnenwerk lag stil en wij ook en genoten van de films.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply