Belevenissen, Gräsmark

BELEVENISSEN

11/08/2015
De Tosseberg

NIEUWE VRIENDSCHAP      11 aug.2015

Wat kan je er soms vol van zijn leuke mensen te ontmoeten. Mensen waarbij je ’t gevoel krijgt ze al tientallen jaren te kennen. Mensen die maar een half woord nodig hebben en je begrijpen. Mensen die ons sprookje volgden, en ’t in het echt wilden zien. Ze kwamen ‘s middags bij ons aan, in de veronderstelling een paar uurtjes te blijven. We dronken koffie en merkten al snel dat het heel erg klikte. Na een kop soep en wat brood liepen we de berg op. We vonden een grote drol op het elanden pad en dachten dat het van een beer was.

Foto poep   zomer elanden poep.

We lieten het zien op facebook en daar vertelden ze ons dat het de zomerpoep van de eland was. We hadden leuke gesprekken tot laat in de avond. Met een blokje kaas, een wijntje en een sapje was het super gezellig. We zouden de volgende ochtend samen ontbijten en dan zouden de mensen weer verder reizen. De camper stond gereed, alles weer netjes ingepakt. Bij een bakje koffie en een plakje ontbijtkoek dat ze voor ons mee hadden genomen, bleken ze geen plannen te hebben. Ik vroeg of ze niet een dag langer wilden blijven om met ons het meer rond te wandelen. Dat leek hun wel leuk en dus bleven ze een dag. Het was heerlijk weer, en erg gezellig.

foto van het kerkje achterkant.

Bij ’t kerkje van Gräsmark werd er op ijs getrakteerd en we liepen daarna terug naar huis. Na een voetenbad in onze tuin en we nog zaten te genieten van ’t zonnetje kwam er een Nederlandse kennis van ons de oprit op gelopen met een fiets aan zijn hand. De man die hier een vakantie huis heeft bleek de mensen te kennen en in Nederland niet ver bij hun vandaan te wonen. Hoe toevallig en bijzonder kan het zijn, om elkaar in Zweden te ontmoeten. Die man op zijn fiets kwam even zeggen dat de vakantie er weer op zat en beloofde de volgende ochtend nog even met zijn vrouw langs te komen. Ik maakte daarna ’t eten en dat was zevenblad stamppot met kip en salade, en hadden weer een gezellige avond. We speelden een potje rummikub en we hadden lol. Rond 12 uur ‘s nachts keken we naar de sterren, we zagen er een paar vallen met een oplichtende streep door de lucht. Het was erg mooi. Ze zouden in de ochtend vertrekken, en weer haalden wij hun over nog een dag te blijven. De Nederlandse kennis kwam nog even met zijn vrouw afscheid nemen en dronk een bakje koffie mee. Een drukke maar gezellige boel in ons keukentje. We maakten plannen om naar de Tosseberg te gaan. Een hoge berg met een mooi uitzicht en daar vlakbij is ook een grote Loppis.

foto van het uitzicht en de loppis

Erg leuk te combineren op een middagje. We hebben met zijn vieren genoten en deden op de terugweg boodschappen voor het avondeten. We werden alweer getrakteerd op een ijsje en genoten ervan op het bankje voor ’t kleine supermarktje van Gräsmark. We aten macaroni en na het eten luisterden we muziek op de computer. Onder de potjes rummikub hadden we plezier en keken weer naar de mooie sterrenhemel. De volgende ochtend zouden ze echt vertrekken en ik had het nog niet eerder meegemaakt dat het mij zo aangreep. Als het aan mij lag, hadden ze nog heel lang mogen blijven, maar ik snapte wel dat er een keer een eind aan moest komen. Het waren bijzonder fijne dagen met de mensen die we als vrienden in ons hart hebben gesloten. We zijn blij dat wij ze hebben mogen leren kennen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply