Gräsmark, Omgeving

ONDERWEG

03/08/2015
boswinter

Er even tussenuit 3e foto die mag naast de foto van het gekleurde glasER EVEN TUSSENUIT!

blog onderweg  1e  foto het kaartjeWe hadden besloten eens een dagje uit te gaan. We kregen van iemand een tip dat er een uitzicht toren was en een loppis. (Een loppis is een soort kringloopwinkel die je overal in Zweden ziet) Het was op de weg van Sunne naar Torsby, niet zo erg ver bij ons vandaan. We keken op de kaart en hemelsbreed bleek het zelfs heel dichtbij. Rond de 13 kilometer van ons huis, als we binnendoor zouden kunnen rijden. Ik heb de rose stipjes op de kaart gezet. Van ons huis naar de Loppis. En op de kaart ziet U de Tossenberg waar we een prachtig uitzicht hadden.

Van de zomer gaan we dat zeker nog een keer proberen, dat vinden wij een uitdaging. Het bleek 1 van de grootste loppis in Värmland te zijn, en alles was prachtig op kleur en soort uitgestald. Echt alles wat je kan bedenken aan spullen was er te vinden. Van hele oude spullen tot nieuwen. En naar het materiaal was ook gekeken.

Er even tussenuit 3e foto die mag naast de foto van het gekleurde glas

Glas, hout, en koper stonden netjes bij elkaar.

Voor verzamelaars van iets, bijvoorbeeld kikkers was er zeker iets te vinden

 

We liepen rond en proefde de sfeer, ik vond het geweldig en maakte foto’s. Als je dan thuis op de computer de foto’s ziet, dan kan je nog eens na genieten, blog onderweg 2e foto glaswerkwant ik merk sinds ik boven de 42 ben dat ik niet meer zo veel indrukken tegelijk kan opnemen. Als er teveel beelden op me af komen en verlies ik de helft. De grote schuur waar al die mooie dingen stonden lag ook mooi in het land. Omgeven door groen met Lupines langs de weg.

Op de afdeling kabouters en trollen vond Chris die grijze paddenstoel wel mooi met dat gezicht erin.

foto 2 bij de trollen naast die andere Foto 1 van de trollen

We kochten een paar dvd’s met mooie films en reden door naar het uitzichtpunt: De Tossenberg. om er te komen was dat al heel indrukwekkend. We reden met de auto in zijn tweede versnelling een steile helling op. In de winter was deze gesloten, dat konden we zeker begrijpen. Boven op de berg gekomen bleek het een zeer commercieel plekje voor toeristen te zijn. Een winkeltje stond er met souveniers een uitkijktoren waar je voor moest betalen een toilet gebouw en een restaurant. Maar het uitzicht was erg mooi daar bovenop. Bij een zonnig en wolkeloze lucht had het misschien nog mooier geweest. Maar dit was zeker leuk om samen met de loppis een keer gezien te hebben.

laatste foto het uitzicht op de Tossenberg onderste foto

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply