Dieren, Gräsmark

DIEREN

30/07/2015
eek

NIET NORMAAL:

Het leukst om te lezen zijn de hele gewone dingen. De dagelijkse bezigheden, die iedereen zal herkennen. Alleen in Zweden kan ik het toch niet normaal noemen. Ik schuif de gordijnen aan de kant in de keuken en kijk op de voederplaats. Daar zitten heel parmantig, twee schattige kleine eekhoorn baby’s aan hun ontbijtje. Met hun handjes houden ze de korf vast waar ik geschilde appels in heb gedaan, omdat de vetbollen nergens meer te krijgen waren.

In Nederland zouden ze normaal zeggen, je moet die beestjes geen vetbollen geven, maar hun kostje zelf bij elkaar laten zoeken. Maar in Zweden loopt de natuur een maand achter op Nederland en eekhoorn kindjes zijn pas eind Mei rond aan het wandelen. Waarschijnlijk is er niemand daar die ineens twee families heeft rond lopen met in totaal vijf kleintjes.

1A echte mooie 1A mooiste kleine 1A wat een snoepie ab3 e11b closeup e16b eb4

 

Het is jammer dat ik het gras niet goed bij heb gehouden anders hadden jullie de voetjes kunnen zien. De knipschaar waar ik een poging mee gedaan had was bot en ’t gras groeit idioot hard uit het vogelzaad, dat is niet normaal. Op stukken waar je gras zou willen hebben wil het niet groeien, en juist op onze voederplaats, waar ik het niet wil hebben, schiet het de grond uit. Op een voederplaats zou je verwachten dat de vogels het zaad ’t eerst opeten, Dit klinkt niet echt normaal 🙂

Het is regenachtig vandaag. Zoals iedere ochtend loop ik naar buiten met mijn plastic instap schoentjes die ik normaal binnen en buiten draag. Maar vandaag bleek het geen succes te zijn. Waar ons Piepeloen (de kat) zijn plas wilde doen, is het gras hoog en ’t fluitekruid tot aan mijn borst.

bloik naar boven via de zijkant

Mijn sokken en broek kon ik binnen weer uit doen, die waren helemaal nat. Dat kon niet normaal verlopen vandaag. De koffie was bijna op dus we moesten naar de winkel. Onze auto heeft al 2 weken start problemen. Als je de sleutel omdraait om te starten hoor je alleen een klik. Het zal een versleten startmotor zijn. Twee weken geleden hebben we die besteld bij onze garage meneer. het is niet normaal dat het bestellen van een startmotor zo lang duurt. In Nederland had zoiets al gemaakt geweest. In Zweden is het vrij normaal dat alles wat langzamer gaat. Als alle winkels op hellingen hadden gestaan, was het geen probleem geweest. De auto loopt vrijwel meteen als je hem de helling afduwt. Chris wacht in de auto bij de winkel met draaiende motor als er geen helling is. Ik ren dan als een speer naar binnen, voor de boodschappen. Maar heel gek, Chris deed de garage deuren open om de auto eruit te duwen, maar hij wilde WEL starten. Eigenlijk niet normaal dat hij het ineens wel deed, terwijl hij het al twee weken liet afweten. We waren snel weer thuis en ik wilde in bad.

Zie de teil op de foto waar ik eigenlijk niet helemaal in pas, maar ja ik heb dan ook geen normaal postuur.

1 paardenbloem hoog voor onze tobbeIk stak het vuur aan in ’t fornuis. Dat was een goed plan want met die regen werd alles een beetje klam, en nu werd ons huisje lekker warm en het water in de pannen op het vuur ook. Het lukte vandaag mijn rug onder water te krijgen. Mijn benen in de lucht en mijn hoofd op mijn borst. Het water gutste hier en daar over de rand, maar dat ving de handdoek op die ik eronder had gelegd. Normaal gesproken kan het dan geen kwaad een beetje water. Na het bad bakte ik twee eitjes met spek voor Chris met aardappelpuree eronder. Zelf at ik de rode bietjes op die we gekregen hadden. Uit de tuin plukte ik wat sla. Dat klinkt heel normaal maar voor mij was dat een feest. De eerste sla uit de tuin, die mijn moeder geplant had toen ze bij ons op bezoek was. Ze zijn goed aangeslagen en om uit je eigen tuin iets te eten is geweldig. Onze eigen sla plantjes gingen de mist in, omdat je die normaal in een kas op moet kweken die we nog niet hebben. Volgend jaar gaan we dat beter aanpakken. Er waren ook allerlei omstandigheden die een beetje tegen zaten. Eind April had ik ineens stenen in mijn galblaas, die er in het ziekenhuis uitgehaald moesten worden. En dan is het vrij normaal dat ze je hele galblaas eruit halen. Een dikke maand kon ik weinig omdat mijn wonden moesten genezen. Maar de maand Mei was in de afgelopen 10 jaar de koudste en natste maand. Dus echt normaal kon je dat ook niet noemen. De grond dieDE kas bij de buurman omgeploegd zou worden bleek niet geschikt om groente te verbouwen. Het was geen normale zwarte aarde maar klei met stenen zonder wormen. We hebben plan A moeten vervangen voor plan B, ergens anders een groenten tuin aanleggen. Toen kregen we de kas van de buurman aangeboden, we mochten hem op zijn grond gebruiken. We waren daar erg blij mee en gingen kijken.

 

Verder verliep de dag vrij normaal alleen we hoorden geweer schoten. Het enige nadeel in ons sprookje, is dat er een schietbaan vlak bij zit. Dus het is vrij normaal dat je schoten hoort. Gelukkig is wordt er maar twee keer per week een half uurtje geschoten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply