Gräsmark, Rond het huis

Huisje in Zweden

10/07/2014
Huis in de zon

Op de 1 na laatste dag van onze vakantie haalde we 5 blaadjes bij een makelaar in Sunne. Het zouden 5 huizen zijn in onze prijs klasse en ver van een weg af.

2e foto huisje 10 Oktober     Ester stugan bord       3e foto huisje

We maakte een route langs de vijf huizen en dit was ‘t 2e huisje dat we bekeken. We waren enthousiast, Chris nog meer dan ik. Hier zat veel grond bij, maar het stond al erg lang leeg, en alles zag er verwilderd uit. Geen wc, geen douche of warm water. Hier wilden wij een bod op doen, en vroegen raad aan iemand die ook zou kunnen bemiddelen met de makelaar. Inmiddels waren we al in Nederland, onze huizenjacht vakantie zat erop. Erik de man die bemiddelde deed een bod voor ons op het huisje. Wij konden niets anders dan afwachten en er verstreek een maand. Het is een soort spel met de makelaar, als je te snel reageert dan denkt de makelaar dat je het graag wil hebben en zakt niet met zijn prijs. En als de makelaar te snel reageert dan weten wij hoe graag de eigenaar ’t kwijt wil. Dus tijd is een belangrijk iets in deze. Maar als je toekomst er grotendeels van afhangt, en je ’t graag wil hebben is het slopend om zo lang te wachten.

Of je moet geloven in dat het zo moet zijn, of je het kan bemachtigen of niet. En dit huisje werd ons gegund. De oude vrouw van 92 wilde het voor de winter verkopen, haar zoon was overleden die het zou overnemen en zij mocht van ons alles laten staan, ik geloof dat ze dat wel fijn vond en we vernoemden het huisje naar haar.aan de boom gespijkerd

Ester’s Stugan. En toen haar broer dat hoorde, die de hele tijd sikkeneurig keek, omdat het te goedkoop weg ging, kwam er toch een glimlach op zijn gezicht. Beneden aan de oprit hebben we een bord op de boom gespijkerd zodat iedereen kan zien, hoe het huisje heet.

huisje in de sneeuw

 

Het is een lot uit de loterij en we zijn er erg gelukkig mee. Op 01 Oktober 2013 is Chris de sleutel gaan halen. In Nederland moest ik mijn werk afronden en de meeste spullen in ons huis verkopen en weg geven. En een jaar later, ook op 1 Oktober woonden wij hier, om onze eerste winter mee te maken.

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Judith van der Meer 17/08/2015 at 18:56

    Ziet er strak uit, Sjuul. Ben zo benieuwd naar jullie recycle-verhaal 🙂

  • Leave a Reply