Bomen planten en bloemen, Creatief bezig, DIngen maken, Gräsmark

SEIZOENSGEBONDEN

07/07/2014
DE 4 SEIZOENEN

7 sneeuwpoppen in 1 winter. (27 Mei 2015)

Verzamelfoto van de 7 Sneeuwpoppen

Eind November kregen we de eerste sneeuw en ik sprong een gat in de lucht toen ik uit het raam keek smorgens. In een paar seconden voelde ik mij 35 jaar jonger. Net of ik een wonderdrankje had gedronken zoals Ellis in Wonderland en van heel groot ineens heel klein werd. Geef mij maar sneeuw en ik ben weer een kind. Ik was uren buiten, vergat te eten en te drinken. Ik ging vragen of Chris een foto van mij wilde maken met mijn eerste sneeuwpop. Chris vroeg:”Je vermaakt je wel geloof ik?” Ik was door het dollen heen, dat kon hij wel zien. De eerste sneeuwpop bleek achteraf de gewoonste van allemaal te zijn. Wel met een gezichtje erin maar zelf vond ik hem niet bijzonder.

Foto sneeuwpop en ik. Foto ik met gele trui lachend.

De 2e sneeuwpop maakte ik in December, de 3e in Januari. Nummer vier werd een vrouw en haar maakte ik onderaan de oprit in Februari. Die sjaal die ze om heeft, mocht ze alleen voor de foto even lenen. Ik wilde dat alle mensen die langs reden op ons weggetje haar zagen. Haar ogen met steentjes en haar mond met steentjes erin gedrukt.

Foto sneeuwvrouw 4.en foto met nr 4 en ik met zwarte muts.

En takjes op haar hoed. Ik was reuze trots. De eerste vrouwelijke sneeuwpop die ik in mijn leven had gemaakt. Haar borsten waren alleen niet zo duidelijk zichtbaar, dat vonden sommigen facebook vrienden dan weer jammer. Dus ik had me voorgenomen om nog eens een vrouw te proberen en dan duidelijke borsten te maken.
Op 1 Maart viel er nog wat verse plaksneeuw bij en op die ochtend maakte ik 3 sneeuwpoppen. En de 7e sneeuwpop werd gelukkig weer een vrouw. Haar ogen en mond maakte ik met bruine blaadjes, haar oorbellen en ketting ook.

Foto van de laatste 3 sneeuwpoppen nummer 5, 6 en 7

De sneeuw bleef vrij lang liggen en met de laatste restjes maakte ik nog een Olifant en een vos.

foto olifant en vos.

Op 26 Maart was de laatste dag dat er nog 10 cm viel, maar de temperatuur was te laag, en de sneeuw plakte niet. Een klein beetje teleur gesteld was ik wel, maar het bleef lang mooi buiten met al die sneeuw. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Ik zou het helemaal niet erg vinden om in Oktober al sneeuw te krijgen.

foto van sneeuw huisje

You Might Also Like

79 Comments

Leave a Reply