Belevenissen, DIngen maken, Over ons

Over ons

06/07/2014
Wij samen 9 Juni

ROMMEL ZONDAG 30 Aug. 2015

Om negen uur vanmorgen op de veranda met Piepeloen hoorde ik de kerkklokken. Een echt zondag gevoel kreeg ik ervan. De zon scheen, en de temperatuur was aangenaam. Er kwam een sperwer op een tak van de berk zitten en ik nam een foto. We zouden de waterput schoon gaan maken, dus laarzen aan en het schepnet mee en een staalborstel voor het mos dat rondom en op de put groeide. Na het omhoog klauteren waren we al buitenadem. Chris klom met de ladder omlaag om er beter bij te kunnen. Na een paar keer over de bodem te zijn gegaan, was het water troebel. We laten het even bezinken en maken hem dan verder schoon.

Zie foto van de put met mos en Chris in de put.

Na deze klus waren we best wel moe en we aten een warm hapje, kip met aardappels van de avond ervoor. Onze nachtrust was ook niet erg goed geweest en daar konden we Piepeloen grotendeels de schuld van geven. Onze dikzak maakte Chris tot twee keer toe wakker. Echt poes lief is hij dan, (hoewel het een kat is) hij likt Chris zijn gezicht en maakt hem duidelijk met kleine miauwtjes, dat hij naar buiten wil om half vijf ‘s morgens. Hij weet al dat hij bij mij om die tijd geen kans maakt. Chris fluistert dan heel lief dat hij nog even moet gaan slapen. En dat doet hij dan ook weer. De rest van de middag hebben we wat gerommeld. Ik liep door de tuin langs de guldenroede en maakte foto’s van de vlinders en andere insecten. Ik schrok van een grote kikker die ineens uit het gras sprong. Met zijn grote achterpoten kon hij enorme sprongen nemen. Van een veilige afstand maakte ik een foto van hem.

Zie foto van de kikker. en foto van de vlinders /insecten

De kabouterpalen waren klaar en droog. Chris en ik gingen ze samen op de juiste plek neerzetten. Chris groef de gaten en ik maakte foto’s. Ik voelde mij reuze trots en vond ze erg mooi staan. Het hoort helemaal bij ons sprookje vinden wij. Iedereen die langs rijd ziet ze staan, en ik ben benieuwd wat ze dan denken.

foto’s van de kabouters de grote en kleine met Chris.

Verder die middag ben ik naar de kas geweest om alles nat te gieten. Chris is in de caravan bezig geweest. Het ding dat één groot muizennest was, is Chris aan het strippen en leeg aan het maken.

Foto’s caravan verschillende hoeken. voor, deur, achter

Dan is het een mooi stukje oud ijzer dat naar de schroothandelaar kan. Er ligt overal ijzer hier in het bos en langs de kant van de wegen. Zweden is het land van de ijzererts, het oude spul levert hier niets op. Een paar avonden terug vonden we een frame van een bromfiets/motor. Achter in de auto namen we het mee naar huis. Een zeer oude Crescent.

Zie foto van het frame.

En tegen 18:30 heb ik het vuur aangemaakt om het water voor een bad warm te laten worden. Een volle pan op het fornuis werd lekker warm en ik had de teil klaargezet. Vanuit mijn bad kon ik een eekhoorn zien in de boom voor het keukenraam. De zon scheen nog vol op, en ik hoorde de buurman maaien. Het was een heerlijke rommel zondag geworden dacht ik tevreden in bad.

Foto van de teil en het fornuis.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply