DIngen maken, Gräsmark, Tuin werk

Tuinwerk

03/07/2014
achterin maaien

Grote klus 28 Aug. 2015-08-28

We hebben een lijstje gemaakt met alle klussen die er nog gedaan moeten worden. Vanmorgen bij de koffie vroeg ik aan Chris: ”Zullen we de houtschuur aan gaan pakken?” Onze houtschuur lag vol hout toen we het huisje kochten. Na één winter is de voorraad al flink geslonken.

Zie foto in de deur opening

Zoals U kunt zien op de foto is de vloer van de houtschuur helemaal doorgezakt en kapot. Het nieuwe hout dat ik al klein gezaagd heb zou achterin moeten komen, zodat het nog een jaartje kan drogen. Daarom zit er tussen alle planken een kiertje zodat de wind er doorheen kan waaien. En ook de bodem had die kiertjes ertussen. Bij de deuropening hebben we tijdelijk lossen planken neergelegd die nog redelijk goed waren. Het hout dat al droog is, kunnen we bij de deur het eerst opstoken de aankomende winter. Ik denk dat we het daar net mee redden. Helemaal onder al het hout achteraan kwamen we hele oude lege bierflesjes tegen. Op het etiket was geen datum meer te ontdekken maar wie weet hoe lang ze daar al gelegen hebben.

Zie foto van de bier flesjes.

Onderop lag ook een hele berg gruis, zaagsel, houtsnippers en stukjes schors. Het was ontzettend stoffig. We zaten helemaal onder en tussen door moesten we het even laten bezinken. Binnen dronken we ondertussen koffie en snoten onze neus. Er kwam gewoon zwarte rommel uit bah!. Morgen gaan we dozen vullen met de snippers en de brandbare rommel. We gaan samen een nieuwe steunbalk plaatsen en dan kan Chris nieuwe vloerplanken erin timmeren. Het hout dat buiten klaar ligt kunnen we erin gaan rijden met de kruiwagen.

Zie foto van het opgestapelde hout met mij en Chris erbij.

De klus is nog lang niet klaar maar we hebben heerlijk gewerkt en zijn best opgeschoten. Bij de camping zijn we toen al het stof van ons af wezen spoelen. Een heerlijke douche en daar knapt een mens van op. Weer thuis gekomen heb ik pannenkoeken gebakken en nu kunnen we met een goed gevoel gaan slapen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply